Oma Toos

De Nederlandse keuken is niet wereldberoemd, maar er zijn zeker echte Nederlandse gerechten die hartstikke lekker zijn. Jammer eigenlijk dat er weinig restaurants zijn waar je de Hollandse cuisine kunt proeven. Zo had ik een keer vriendinnen uit Spanje op bezoek en thuis hutspot voor ze gemaakt. Ze vonden het heel lekker en vroegen ook waar ze dit konden eten. Nou, toen had ik eigenlijk niet echt een antwoord paraat. Ja, je kunt in de winter hele lekkere erwtensoep bij de HEMA eten, maar daar houdt het dan ook bij op. Sinds kort weet ik echter een hele leuke plek waar je typische Hollandse gerechten kunt proeven: Oma Toos in Scheveningen. 

Onlangs hebben we er weer gegeten en het was meer dan goed! Op tafel hadden we poffertjes, sliptongetjes en sukade biefstuk (heel mals!) staan. Mijn buikje was dan ook goed gevuld, maar toch kon ik één toetje niet weerstaan: de stroopwafel coupe.

Naast het lekkere eten heeft Oma Toos een leuk pand aan de haven, met mooi uitzicht en vriendelijk personeel. En mocht je een kleine bij je hebben, dan kan die zich ook nog eens prima vermaken in de kinderhoek. Mocht je dus trek hebben in de Hollandse pot, neem dan zeker een keer een bezoekje. Want zeg nou zelf: if it ain’t Dutch, it ain’t much!