Sinaasappelcake met pure chocolade

Ik heb hier op Comidas al eerder wat heerlijke recepten gedeeld om cake te bakken, maar deze moet je zeker ook een keer proberen: sinaasappelcake met pure chocolade. Zeker op een lazy sunday is dit een ideale manier om jezelf eens te verwennen, maar je kunt hem natuurlijk ook maken om lekker mee te nemen naar een feestje.

INGREDIËNTEN 

200 gr bloem
200 gr kristalsuiker
200 gr ongezouten roomboter
3 eieren
1 afgestreepte tl bakpoeder
70 gr pure chocolade
2 sinaasappels
50 gr poedersuiker
bakvorm

BEREIDINGSWIJZE

KLAAR IN 20 MINUTEN ± 60-80 MINUTEN BAKTIJD

1. Verwarm de oven voor op 160 graden.

2. Doe de roomboter in stukjes (dan is het makkelijker om te mixen) in een grote kom, samen met de suiker. Mix het goed door elkaar met behulp van een mixer.

3. Klop de eieren los in een aparte kom en voeg ze toe aan de grote kom waar de suiker en de boter al gemengd zijn. Mix alles door elkaar.

4. Voeg de bakpoeder en de bloem toe met behulp van een zeef erbij zodat er geen klonten ontstaan. Doe dit door steeds een beetje bloem toe te voegen en het daarna meteen te mixen (om-en-om dus).

5. Was de sinaasappels en droog ze met een keukenpapier. Rasp de schil eraf en voeg het toe aan het beslag. Pers 1 sinaasappel en voeg het sap ook toe aan het beslag (zonder pitjes natuurlijk!). Bewaar de andere sinaasappel, zodat we die later kunnen gebruiken. Mix alles nog een laatste keer.

6. Vet de bakvorm in met roomboter en doe er vervolgens wat bakpapier erin (zie foto). Op deze manier gaat de cake er straks gemakkelijk uit.

7. Doe het beslag in de bakvorm en vervolgens in de oven. Laat het 60 tot 80 minuten bakken. Om zeker te zijn dat de cake gaar is, prik je een stokje erin: als deze er droog uit komt, dan is ie klaar!

8. Laat de sinaasappelcake even afkoelen en haal hem dan uit de bakvorm. Snijd de sinaasappel die we apart hadden gehouden door de helft en pers 1 helft. Meng in een aparte kom 4 eetlepels sinaasappelsap met poedersuiker om glazuur te maken. Als het glazuur te dun is, voeg dan wat extra poedersuiker toe. Bestrooi het glazuur over de cake, snij wat plakken en geniet er lekker van!