Pompoensoep

Vorig jaar heb ik voor het eerst pompoensoep gegeten en ik was eigenlijk meteen fan van die heerlijke, zoete smaak. Vorig jaar heb ik ook diverse verspakketten (van supermarkten Albert Heijn en PLUS) geprobeerd om zelf pompoensoep te maken. Die zijn zeker een aanrader, maar het is ook beslist geen rocketscience. De basis is namelijk altijd pompoen en ui (oh ja en water natuurlijk, anders wordt het nooit een soep!). Ik maak het vanaf nu dus gewoon zonder pakket, want meestal heb ik veel ingrediënten gewoon in huis. Eigenlijk moet ik meestal alleen een flespompoen kopen.

INGREDIËNTEN (4 personen)

1 flespompoen
1 kleine aardappel
2 uien
2 tuinkruidenbouillonblokjes
1 knoflookteentje
½ el kurkuma
½ tl komijn
1 l water
olie 

BEREIDINGSWIJZE

KLAAR IN 45 MINUTEN

1. Snijd de pompoen door de helft. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant met een lepel. Schil de pompoen en snijd het in blokken.

2. Snijd de ui en de knoflook fijn. Schil de aardappel en snijd hem in blokken. Doe wat olie in een soeppan. Als de olie warm is, voeg dan de ui, knoflook en aardappel toe. Bak het ongeveer 5 minuten.

3. Voeg een liter water toe met de pompoen, bouillonblokjes, kurkuma en komijn. Zet het vuur even wat hoger zodat het gaat koken. Op het moment dat het kookt, zet het vuur wat lager en laat het zachtjes pruttelen. In ongeveer een half uur is alles lekker gaar.

4. Pureer alles met een staafmixer of in een blender.

5. Serveer de pompoensoep met bijvoorbeeld wat crème fraîche of pompoenpitten. Eet smakelijk!