pastasalade

Pastasalade met tonijn

Stel je voor: het is mooi weer en je hebt weinig tijd, maar wel een beetje trek. Een ‘normale’ salade kan soms niet genoeg zijn, omdat je buik na een uurtje weer begint te knorren… Dan is een pastasalade een goede oplossing. Om dit recept te maken moet je maar één ding kunnen: pasta koken. Tja, je zou een kant-en-en-klare salade kunnen kopen, maar een verse pastasalade is toch altijd een stuk lekkerder!

INGREDIËNTEN (2 personen)

150 gr pasta (penne)
1 (groot) blikje tonijn in olijfolie
1 handje vol rucola 
8 zongedroogde tomaten in olijfolie
8 snoeptomaatjes
1/2 (klein) blikje mais
2 el zwarte olijven 
1 tl oregano

BEREIDINGSWIJZE

KLAAR IN 15 MINUTEN 

1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen van de verpakking. Dit neemt (serieus) de meeste tijd in beslag.

2. Was ondertussen de snoeptomaatjes en snij ze door de helft. Snij de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes.

3. Als de pasta gaar is, doe het in een vergiet en spoel het met koud water af. Op deze manier koelt de pasta sneller af en kan je eerder aan tafel. Doe de pasta in een grote kom en voeg alle ingrediënten toe. In het geval van de tonijn: gooi de olie niet weg, maar voeg deze ook toe aan de salade zodat hij lekker smeuïg wordt. De olijfolie geeft trouwens ook echt een lekkere smaak! 

4. Mix de salade goed door elkaar en ga lekker genieten!