Muffins met rozijnen

De kleintjes in onze familie, mijn neef en nichtje van anderhalf, zijn gek op 2 dingen: soepstengels en rozijnen. Nu kan ik weinig met soepstengel (behalve dan een lekker soepje erbij maken), maar met rozijnen weet ik wel raad. Om ze te verrassen maakte ik deze lekkere muffins met hun grote neef Ché, die stiekem ook nog steeds van rozijntjes smikkelt.

INGREDIËNTEN (12 muffins)

250 gr zelfrijzend bakmeel
200 gr suiker
100 gr (ongezouten) roomboter
200 ml (halfvolle) melk
2 eieren
1 tl bakpoeder
2½ el koekkruiden
12 muffinvormpjes

BEREIDINGSWIJZE

KLAAR IN 30 MINUTEN

1. Verwarm de oven op 170 graden.

2. Meng in een grote kom de roomboter en suiker met behulp van de mixer.

3. Klop de eieren los in een aparte kom en voeg ze dan toe aan de grote kom samen met de melk. Mix alles door elkaar. Zeef de bloem over de grote (meng)kom en voeg de koekkruiden en de bakpoeder ook toe. Gebruik nog een keer de mixer zodat alle ingrediënten goed gemengd zijn.

4. Voeg de rozijnen toe en verdeel ze door al het beslag met een lepel of spatel. Gebruik twee eetlepels om het beslag tussen de muffinvormpjes te verdelen. Ik gebruik ook altijd een muffinbakplaat zodat de vorm van de muffins mooi blijft.

5. Bak de muffins ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven gaar. De tip om te weten of ze goed zijn: prik een cocktailprikker erin. Als er niets aan blijft plakken, dan zijn ze klaar om eruit te halen!

6. Laat ze even afkoelen en enjoy deze muffins met rozijnen! Lekker voor jong en oud!