Miniquiche van spinazie en feta

Brood als lunch is soms iets te standaard. Op dagen dat je lekker thuis bent en de tijd hebt, is het best leuk om ’s middags eens een alternatief op tafel te zetten. Deze miniquiches zijn niet alleen heel simpel te maken, maar ook nog eens best gezond. En in plaats van spinazie, feta en pijnboompitten kun je bovendien andere ingrediënten gebruiken; zo geef je je eigen draai aan je lekkere middagsnack!

INGREDIËNTEN (6 stuk)

6 kleine bladerdeegblaadjes (ontdooid)
200 gr spinazie
70 gr feta
1 ei
5 el kookroom
2 el pijnboompitten
olie
miniquiche vormpjes 

BEREIDINGSWIJZE

KLAAR IN 30 MINUTEN

1. Verwarm de oven op 200 graden.

2. Zet een koekenpan op middelhoog vuur en rooster hierin de pijnboompitten totdat ze lichtbruin zijn geworden. Leg de pijnboompitten even apart.

3. Zet de koekenpan terug op het vuur, met een beetje olie. Doe de spinazie in de pan. Als het verse spinazie is, laat het slinken. Als het bevroren spinazie is, blijf roeren totdat het ontdooid is. Voeg de kookroom toe en meng alles goed door elkaar. Zet de pan daarna even apart.

4. Klop het ei los in een kom en voeg een beetje zout toe. Verkruimel de fetakaas en voeg het toe aan de kom, samen met de spinazie en de pijnboompitten.

5. Snij de bladerdeegblaadjes zodat ze een ronde vorm krijgen. Dit kan je doen doen door een kommetje erop te doen en het overtollige deeg weg te snijden (zie foto). Bekleed de quichevormpjes met een plakje bladerdeeg. Verdeel vervolgens het spinaziemengsel over de miniquiches.

6. Zet de vormpjes op het rooster in het midden van de oven en bak de quiches in ongeveer 20 minuten gaar. Laat de miniquiches met spinazie even afkoelen, haal ze uit de vormpjes en serveren maar!