Kip met honing en mosterd

Doordeweeks hebben we meestal niet heel veel tijd. Werken, werken, werken en dan toch iets lekkers maken in de keuken: het is een hele opgave. Toch kun je met een paar ingrediënten een verrassende wending geven aan een doorsnee werkdag. Onlangs maakte ik deze lekkere kipdrumsticks met honing en mosterd en ik deel dit simpele receptje met alle liefde! 

INGREDIËNTEN (2-3 personen)

6 kipdrumsticks
80 ml mosterd
80 ml honing
50 ml witte wijn
1 el olijfolie
2 takjes rozemarijn
zout en peper
olie 

BEREIDINGSWIJZE

KLAAR IN 60 MINUTEN

1. Bestrooi de kipdrumsticks met zout en peper en leg ze in een ovenschaal. 

2. Meng in een kommetje de mosterd, de honing en de olie. Verdeel het vervolgens over de kipdrumsticks. Verdeel de rozemarijn tussen de kip en giet de wijn over de ovenschaal

3. Zet de ovenschaal in een voorverwarmde oven op 180 graden (heteluchtoven). De kip is in ongeveer 50 minuten gaar. Keer halverwege de kipdrumsticks even. Als je van een lekker knapperig korstje houdt, kan je de laatste minuten de oven op de grillstand zetten.

4. Serveer de kip met honing en mosterd bijvoorbeeld met gebakken rijst. Eet smakelijk!